Nederland/België van boven-tours

Karamba Casino

De ACE Deltaschool heeft een zij-onderneming gericht. We hebben het ‘Nederland van Boven’ genoemd. We organiseren tours met een deltavliegtuig boven Nederland. Welke delen van Nederland wil jij graag van boen zien?

Vanaf de lucht gezien, is de aarde prachtig. Het heeft een magisch idee om van boven te kunnen kijken. Om te zweven door de lucht en vanuit deze bevoorrechte plek de lucht, wolken, vogels en de aarde te mogen bekijken. Ik zeg altijd: Nederland is veel mooier van boven.

Daarnaast is het ontzettend leuk om je dorp, stad of buurt vanuit de lucht te kunnen bekijken. Dan ziet het er opeens heel anders uit. Zou jij je buurt vanuit de lucht kunnen herkennen? Veel mensen hebben hier moeite mee.

Ik heb hier zelf een oog voor gekregen. Door mijn jarenlange ervaring als instructeur bij de Deltaschool en mijn voorliefde voor kaarten, kan ik steden, dorpen en buurten vaak snel herkennen.

Ik heb al vanaf de basisschool een liefde voor kaarten, atlassen, aardrijkskunde en geografie. Aardrijkskunde was ook op de middelbare school mijn favoriete vak. In plaats van de oefeningen maken, bladerde ik door de atlassen, droomde ik weg bij de kaarten en was ik gefascineerd door de tabellen en grafieken die de geografische verschillen lieten zien.

Hoe is een economie van een land opgebouwd? Wat zijn de temperatuurverschillen tussen landen en regio’s? Waar wonen meer jongeren? Waar wonen meer Katholieken? Of juist Protestanten? Het zijn de verschillen die mij interesseren. Het zijn de gegevens waar kaarten uit worden opgebouwd. Ik vind dit geweldig interessant.

Ik kan thuis ook uren rondkijken op bijvoorbeeld Wikipedia en Google Maps. Hierdoor weet ik veel kenmerken van steden en dorpen op te noemen en weet ik ze op de kaart te vinden. Bijvoorbeeld de hoogoven van IJmuiden, de rivieren en kanalen, de aparte planologie van Almere, de Bijlmer in Amsterdam, de haven van Rotterdam of juist van Amsterdam, enzovoort. Kun jij Nederland van boven herkennen?

Ik vind het fascinerend. Tijdens de Nederland van Boven-tours die wij aanbieden vertel ik wat er te zien is. Ik wijs de kenmerken in het landschap aan waaraan ik herken waarboven we ons bevinden. Ik laat het jullie zien.

Van tevoren kunnen deelnemers aangeven of ze graag boven een bepaald stukje van België of Nederland willen vliegen. Wanneer dit is gewenst, kunnen de deelnemers dit aangeven. Het is niet vanzelfsprekend dat we over dit stukje land kunnen vliegen met het deltavliegtuig. Het dient namelijk op een kleine afstand van ons vliegveld bij Antwerpen te liggen. Zo niet, dan kan het al snel zijn dat de afstand te groot is.

Bovendien worden deltavliegtuigen gekenmerkt door het feit dat ze zweven. Dit zweven gaat over de wind en niet met behulp van een krachtige motor. De afstanden die een deltavliegtuig kan overbruggen zijn hierdoor beperkt. Daarnaast zijn we hierbij afhankelijk van de wind en de windrichting. We kunnen niet veel kilometers maken om boven een bepaald dorp of bepaalde stad te vliegen wanneer dit tegen de wind in gaat.

Heeft u interesse in een tour boven België en/of Nederland? Vraag ons naar de opties. We zijn u graag van dienst en laten u graag Nederland/België van boven zien. Ik beloof het u: het is magisch.